AFSLUTNING PÅ VINTERSÆSONEN 2015/16

Vi nærmere os nu overgangen til sommertid, det betyder samtidig at både DGI´s cross serie i Sydøstjylland, DAF´s vinterturnering indeholdende Danmarksmesterskaber i cross og 10 km landevej samt DAF´s indendørsmesterskaber er overstået.

For første gang i en årrække deltog Atletica i DGI Sydøstjyllands cross serie (har tidligere heddet noget andet). Serien bestod af 7 runder, hvor der både var en indlagt holdkonkorrence samt en individuel konkurrence. Der har værtet mellem 137 og 269 deltagere i de 7 runder. Atletica har stille med mellem 16 og 29 løbere i de 7 runder, men når man tæller antal løbere som har repræsenteret Atletica mindst engang i løbet af serien når vi op på 46 løbere, hvilket på betegnes som en succes.

I holdkonkurrencen blev Atletica nummer 5 ud af 14 foreninger som har været repræsenteret i serien. I holdkonkurrencen tæller alle runder med for de 10 løbere der for klubben har scoret flest point. Susanne Adamovic var det høst scorende løber for Atletica med 420 point i K60. Herefter kom i K40 Pernille Borgholm med 372 point og som den tredie mest scorende kom Leif Koldkjær i M70 med 370 point. Se endvidere vedlagte.

I den individuelle konkurrence tæller kun de 5 bedste runder i pointgivningen, og her lykkedes det 8 Atletica løvere at blive mellem de tre bedst placeret i sin aldersgruppe.

Vi fik to individuelle vindere. I K60 blev Susanne Adamovic en suveræn vinder med max point 350. Susanne vandt de 6 afdelinger hun deltog i. I M16 Blev Andreas Rasmussen nr. 1 med 338 point.

To løbere blev nummer 2, nemlig Pernille Borgholm i K40 med 314 point og Frank Rasmussen i M45 med 302 point.

4 løbere blev nummer 3. Ulla Vinther med 303 point i K50, Jonna Kobæk i K65 med 262 point, Leif Koldkjær i M70 med 302 point og Frantz Jørgensen i M35 med 265 point. Se endvidere den komplette liste.

Som træner synes jeg serien har været en succes og det har været dejligt at se så mange Atletica løbere ude til de 7 runder. Jeg er sikker på at vi skal gentage dette i vinteren 2016/2017 og så kan vi jo se om vi kan få endnu flere med og hente endnu flere point hjem til klubben.

DAF´s vinterturnering, som hedder Cross Challenge består af 6 runder hvoraf to er stafetløb. De tre sidste runder består af Lang cross, som i år var henlagt til Esbjerg, 10 km Landevej, som lå sammen med Strandvejsløbet i Middelfart og det sidste var Kort cross som blev afholdt af AGF i Århus.

Til DM i Lang cross i Esbjerg var vi repræsenteret af 6 løbere, som alle kom hjem med medalje.

I K50 vandt Jane Skytte guld og Ulla Vinther blev nummer 3, og sammen med Lis B Knudsen vandt de guld i holdløbet. Ole Sørensen blev nummer 2 i M65. I M70 vandt Kurt Daugaard guld og Leif Koldkjær blev nummer 3.

Til DM i 10 km landevej var vi repræsenteret med 5 løbere.

Ulla Vinther som nummer 4 i tiden 45.51, Jane Skytte som nummer 5 i tiden 46.12 og Lis B. Knudsen som nummer 6 i tiden 46.50 vand guld i holdløbet i K50. I M65 blev Ole Sørensen nr. 2 i tiden 42.33, hvilket var en forbedring af den bestående klubrekord med 5 sekunder. Leif Koldkjær blev nummer 5 i tiden 53.07.

I strandvejsløbet stillede yderligere 4 Atletica løbere op. Allan Oster blev nummer 4 i M23 i tiden 37.41 hvilket var PR. Poul-Erik Pedersen blev nummer 1 i M60 i tiden 44.03. I samme aldersgruppe blev Steen Herbild nummer 9 i tiden 51.39 og Steen B. Knudsen i M70 blev nummer 5 i tiden 59.07.

Til DM i Kort cross var vi 3 løbere afsted, som alle kom hjem med medalje. I M65 vandt Ole Sørensen guld, og det samme gjorde Leif Koldkjær i M70. I K70 blev det til en sølvmedalje til Inger Kiederle.

Hvad nok i mange er klar over har vi en superspinter i M45. Jann D. Olsen har deltaget i DM indedørs og vandt guld i 50 meter i tiden 6.81 sek. Og når han nu alligevel var taget hele vejen til Hvidovre, deltog han også i lændespring hvor det blev til en sølvmedalje med et sprin på 4,66 meter i kuglestød blev det til bronce med et kast på 8.84 m.Dette betød samtig at Jan vandt sølv i trekamp.

De næste mesterskaber bliver vestdanske mesterskaber i slutningen af juni og øvrige mesterskaber, det vil sige Banemesterskaber og halvmaraton og maraton samt kort Trail ligger efter sommerferien.