Fra Begynderhold til Halvmaraton

20 km mærket! Nu kan jeg næsten se målstregen. Jeg tænker, at jeg vil give ekstra gas på den sidste km, men der sker ikke noget. Benene fortsætter i uændret tempo. Det gør ondt fra hofterne og ned, men alligevel breder smilet sig. Det lykkes! Jeg kommer i mål på mit første halvmaraton. Målstregen krydses med et stort YES, og medaljen er i hus for Aarhus City Halvmaraton 2015!

Et halvt år tidligere d. 6. januar var jeg mødt op i Atletica’s klubhus for at starte på begynderholdet, der på 3 måneder skulle træne op til en 5 km. Træner var Steen, som sørgede for et sjovt og inspirerende forløb, der betød god tilslutning gennem de kolde og mørke måneder, hvor det ikke altid var let at komme afsted for at løbetræne i is, sne og frostgrader eller småregn og pløre i Bygholm Park. Alligevel kom vi igennem og gennemførte et 5 km løb i Herning d. 12. april. Check!

I de sidste uger af begyndertræningen havde jeg fundet ud af, at Steen skulle fortsætte som træner på et halvmaraton begynderhold fra april til juni. Jeg spurgte om han troede, jeg ville kunne hænge på, hvis jeg startede på det hold, og efter lidt tøven mente han, at det kunne jeg nok, men det ville blive hårdt. Det blev det: Intervaltræning og tempotræning tirsdag og torsdag var nyt for mig, og her blev løbeevnerne for alvor testet. Med 58 år på bagen er det ikke ligefrem sprint, der er favorit disciplinen, men igen var Steen god til at opmuntre og motivere, så det lykkedes at hænge på. De lange ture om søndagen gik bedre. Her var udfordringen ofte at holde tempoet nede på omkring de 6 minutter pr. km.

Forløbet gik godt, og vi kom ind i den sidste måned, hvor det efterhånden var tid til at finde et halvmaraton, holdet kunne deltage i. Her gik det op for mig, at de fleste egentlig satsede på at deltage i Aarhus City Halvmaraton, som imidlertid havde været udsolgt længe. Gode råd var dyre, men 27. maj fik jeg købt et startnummer i Den Blå Avis. Det gav motivationen et ekstra boost og jeg trænede godt og syntes, at formen var ved at være på plads. En 18 km træningstur til Haldrup blev klaret i fin stil d. 30. maj, og der var endda overskud til en koncert i Lunden om aftenen.

Så skete det, som ikke måtte ske. Under intervaltræningen d. 2. juni – 19 dage før løbet – blev jeg skadet i knæet under intervaltræningen og måtte gå tilbage til klubhuset, køre hjem og få ispose på. 

Dagen efter blev brugt på først at erkende problemet og derefter gøre noget ved det: Abonnementet i Fitness World blev genåbnet, så der kunne trænes på motionscykel og crosstrainer, Grundlovsdagsløbet blev droppet, og der blev bestilt tid på Idrætsklinikken til førstkommende mandag. På idrætsklinikken blev knæet undersøgt, og konklusionen var, at der nok var tale om en brusklæsion eller noget i den stil. Jeg skulle undgå at belaste knæet og fortsætte træningen i fitness centeret, så var der mulighed for at kunne løbe i Aarhus 14 dage efter.

Som sagt så gjort – næsten. Jeg tog et par korte ture på løbebåndet den sidste uge, og følte mig efterhånden klar til Aarhus alligevel. Et par dage før ringede jeg til Steen, som fortalte, at Atletica deltagerne mødtes før og efter løbet foran Musikhuset.

D. 21. juni kl. 9.30 var jeg på plads i startboksen og fik en herlig løbefest rundt i Aarhus. Bagefter mødtes alle vi Atletica deltagere og lykønskede hinanden med resultatet, før turen gik hjem til Horsens og velfortjent restitutionstid på sofaen.

Tirsdag er der jo træning igen…….

Mvh
Steen Herbild

 

    
Atlética   Fussingvej 65   8700 Horsens