Copenhagen Half Marathon

DM halvmaraton

Super tid af Kristine Matz 1.25.01

Ved Copenhagen Half Marathon, som blev afviklet søndag den 18. september, præsterede Kristine en supertid, som samtidig var en forbedring på adskillige minutter af hendes hidtidige personlige rekord. Ved at se lidt ind i resultatlisten viser det sig at den meget flotte placering som nummer 38 i sin aldersgruppe K25 blev til en 6 plads, hvis vi tager de udenlandske løbere ud af resultatlisten. For Kristine er der dog et stykke ned til klubrekorden som er sat af Mette Jensen i 1995 og er så fin som 1.20.53.

Atletica havde yderligere to løbere til start. Linda Larsen gennemførte i tiden 2.15.25 og Freddy Simon gennemførte i tiden 2.26.02.

To sølvmedaljer til veteranerne

Lige som sidste år var DM halvmaraton en del af dette meget flotte arrangement. Atlética havde 9 løbere med.

Ole Sørensen vandt en sølvmedalje i M65 i tiden 1.34.33, dette rakte samtidig til en 3. plads i aldersgruppen som bestod af 133 løber, da en spansk løber sneg sig ind på 2.pladsen.

Den anden sølvmedalje stod holdet i M70 for. Holdet som bestod af Leif Koldkjær, Kurt Daugaard og Prebem Nielsen fik en samlet tid på 6.16.23. Leif blev nr. 9 i tiden 1.55.56, Kurt løb i tiden 2.04.58 og Preben i tiden 2.15.29.

Lars Vinther deltog i M50 og løb i tiden 1.40.06

Atletica havde også hold med i K50 som blev nr. 4 i en samlet tid på 5.23.26. Holdet bestod af Ulla Vinter som løb i tiden 1.46.16, Lis Lund Knudsen i tiden 1.46.29 og Jane Skytte i 1.50.41.

Lone Lerche deltog i K55 og løb i den flotte tid 1.43.55.

Copenhagen Half Marathon var i år blevet tildelt det Internationale atletikforbunds sølv label, som det eneste i Norden. Dette er et udtryk for at løbet afvikles på et meget højt niveau både sportsligt og organisatorisk. Ruten indgår også som en vigtig del af den samlede vurdering, og man kan vist roligt sige at det er en rute til rekorder. I år forsøgt man at sætte verdensrekord for mænd, men en strid modvind på en del af ruten betød at der manglede 44 sekunder. Men man tangerede alligevel en anden rekord da de syv første løbere alle var under 60 minutter.

Jeg kan derfor varmt anbefale at man allerede nu planlægger at deltage i dette fantastiske arrangement i 2017.